Zasegli več kot tono sadja in zelenjave…

…katero bodo po končanju prekrškovnega postopka posredovali davčni upravi, ki se bo nato še odločila kaj s to tono sadja in zelenjave naredit. No, nekateri že sedaj vemo, da bodo to tono sadja in zelenjave lahko uporabili samo še za kompost in nič drugega, saj dvomim, da se bodo vsi ti postopki in odločanja zgodili hitro. Zelenjava in sadje bosta pa zgnilila.

Sadje in zelenjava

Tako je bilo namreč v eni izmed teh vrste akcij splitske carine, ki so ta teden na tržnici v Splitu zasegli sicer več kosov oblačil, očal, ponarejenih torbic, nekaj steklenic alkohola in med naštetim se je znašla tudi tona sadja in zelenjave. Zakaj? Roba je bila ponarejena, niso imeli ustreznih dovoljenj in hkrati so kršili zakon o trošarinah.

Razumem, da vso ostalo robo uničijo, ker gre za poceni ponaredke in kršitve zakona, vendar da se pa s takšnim početjem posredno uniči tudi takšna količina sadja in zelenjave pa je zaskrbljujoče.

Če so že zasegli toliko sadja in zelenjave od katerega tako ne bodo imeli prodajalci ničesar in tudi ne cariniki, kaj šele davčna uprava, bi vsaj lahko naredili pakete sadja in zelenjave ter jih poslali socialno ogroženim družinam ali pa vsaj dobrodelnim organizacijam, ki bi takoj vedele kaj s tem sadjem in zelenjavo naredit. A ne! Oni še morajo odločat o tem, kaj se bo s tem zgodilo.

Saj prav, da če ni dovoljenj, da se sankcionira ljudi, ampak da se uničuje tolikšna količina hrane, ko nekateri nimajo za preživetje, pa se je za zamislit.

Kakšno pa je vaše mnenje glede tega?

2 thoughts on “Zasegli več kot tono sadja in zelenjave…

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *