Spletne strani in brezplačni web hosting

Zadnje čase se kar veliko ukvarjam s postavitvijo spletnih strani, z nakupi domen in z iskanjem prostora na strežnikih za to, da bi tja prisidral ustvarjene spletne strani. Ravno to slednje mi je vzelo kar veliko časa, energije in živcev. Sem ziher, da se bo kdo našel in rekel… kaj pa ti je delalo probleme pri iskanju strežnika za spletno gostovanje? Ja, pozabil sem omeniti, da sem iskal brezplačno spletno gostovanje.
No, naj se vrnem tja, kjer se je začelo. Za našo vokalno skupino Melos, sem se spravil izdelovat spletno stran, ki bo btw kmalu zagledala internetno luč sveta oz. luč monitorjev po svetu. Domena ni bila težava… odklikaš na enega ponudnika domen, v mojem primeru sem odjadral kar na Domenco.com in zakupil domeno za 1 leto. Enostavno kot pasulj.
Da postavim testno stran, ki temelji na WordPress platformi pa sem poiskal brezplačno gostovanje spletnih strani. Ta brezplačen web hosting se imenuje Host-ed.net. Zadeva je delovala več kot odlično z nekaj omejitvami seveda. Nisem pa opazil, da je v tem hostingu bazi SQL namenjenih le 10Mb prostora in tako so se začele pojavljati prve težave. Ne vem kako, ampak vsake tolikokrat na dan se je zgodilo, da je uporabniku baze zamenjalo geslo, zato sem moral vsakič na novo postavljat geslo. Ker pa mi je to presedlo sem se odločil in sklenil poiskati drugega boljšega gostitelja spletnih strani… seveda, še zmeraj brezplačna platforma.
Našel sem hosting Host1Free.com. Ko je že kazalo, da bo to to, se je na tem hostingu podrl server, na katerem tečejo brezplačne storitve in tako je naša spletna stran spet bila nedosegljiva. Tudi to mi je presedlo po 5ih dnevih nedosegljivosti in lahko ugibate kaj sem storil naslednje… poiskal sem tretji free hosting in ga našel. 000webhost je še en hosting, na katerem pa nisem nikakor mogel nastavit DNS serverjev in jih povezat z mojo slovensko kupljeno domeno. Po določenem času sem obupal in začel iskati najcenejše spletno gostovanje v Sloveniji. Našel sem gostovanje na strani HitroNaSplet.com in čakal z odločitvijo nakupa. Še enkrat sem poskusil srečo z brezplačnim gostovanjem in poiskal še enga ponudnika brezplačnega gostovanja spletnih strani. Ta je imel najboljše karakteristike kar se tiče ponujenih opcij in prostora na disku. Uhostfull je ponudnik brezplačnega spletnega gostovanja, ki se odlično obnese. Všeč mi je vmesnik samega gostovanja. Zaenkrat sem uspešno vnesel kar tri domene in ni še nobenih težav. Prostora je več kot dovolj in menim, da je to to. Ob vsem tem sem se veliko naučil tudi o samem delovanju WordPressa in njegovih predlog ter vtičnikov.
Upam samo, da se bo ta free hosting uspešno obnesel, saj v primeru, da se ne, ne iščem več nič brezplačnega, temveč raje plačam nekaj malega € za to, da potem deluje vse tako kot mora.

A je kdo izmed vas, ki se ukvarjate s spletnimi stranmi in hostingi uporabnik kakšnega brezplačnega hostinga? So vam brezplačni gostitelji tudi povzročali težave?

7GSdIGzYh7xI32j6zuSH65gBm3qBrkFl

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *