SMS ubil štiri ljudi…

Kakor nam je znano je telefoniranje, branje in pisanje SMS sporočil med vožnjo zelo nevarno početje.

Mlad voznik, ki med vožnjo piše SMS, ima za kar 35% slabše reakcije. Seveda se reakcijski čas s starostjo poveča, zato lahko uporabo mobilnega telefona med vožnjo primerjamo z enako nevarnim pitjem alkohola med ali pred vožnjo.

V Veliki Britaniji so posneli film, ki želi najbolj realistično prikazati smrtonosne posledice nepozorne vožnje. Mlada voznica Cassie med vožnjo s prijateljicami pošilja SMS sporočilo in zaradi padca koncentracije zapelje na nasprotni pas. V trčenju avtomobilov, ki sledi, umrejo kar štirje ljudje. Je med vožnjo res to potrebno, da pišemo SMS sporočila in odgovarjamo na klice… ter zaradi tega umremo mi ali kdo drug?

Ogledal sem si odseke tega filma na Youtube in tudi vam priporočam ogled vseh teh filmčkov po vrstnem redu. Ni samo nesreča tista, ki boli… zaradi tega se spremeni življenje marsikateremu…

Takšne in podobne filmčke bi pa morali vrteti na slovenskih televizijah ob največji gledanosti. Res imamo ogromno oglasov za pralne praške in zobne paste… kaj pa takšni kratki filmčki, ki nazorno prikažejo kaj se lahko zgodi… če uporabljaš mobilnik ali če piješ alkohol in voziš… ali če preveč stopiš na plin zato, da bi izpadel frajer… DAJMO TO NA TV POKAZAT! Mogoče bodo nekateri začeli misliti v pravi smeri!

Čeprav piše, da občutljivim ljudem odsvetujejo ogled… jaz priporočam!

COW taster 003:

7GSdIGzYh7xI32j6zuSH65gBm3qBrkFl

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *