Predstavljen nov Samsung Galaxy S7 in S7 Edge

Včeraj so pri Samsungu naredili reveal novega modela družine Galaxy. Tokrat je že sedmi zapovrstjo. Z zanimivim, udarnim in atraktivnim dogodkom so predstavili in tako odkrili, potrdili različne govorice, kakšen bo nov Galaxy S7. Predstavili so oba modela, tistega z zaslonom preko roba (Edge) in tistega navadnega. Kot sem že omenil gre za model Galaxy S7. Govorilo se je o velikih napredkih Samsunga pri tem modelu. Ob spremljanju dogodka na Youtube videu je zanimanje postajalo vedno večje. Oblikovno se modela nič kaj veliko ne razlikujeta od modela S6. Velika sprememba dizajna je morda to, da je kamera na hrbtni strani veliko bolj sploščena s hrbtom telefona, kar pomeni, da ne izstopa več tako zelo kot na prejšnjem modelu.

S7-kamera1
Tanjša kamera na zadnji strani S7 in S7 Edge (levo). Prejšnja S6 (desno).

V bistvu so pri Samsungu zelo pametni, saj od vsakega proizvajalca mobilnikov drugih konkurenčnih znamk zmeraj poberejo nekaj novega. Recimo novost pri S7 in S7 Edge je tako imenovani “Always on display” oz. Zmeraj vklopljen zaslon, ki po želji zraven ure kaže še neodgovorjene klice, obvestila, koledar in ostale pomembne informacije. Kaj je fajn pri tem zaslonu? Predvsem to, da če si na kakšnem sestanku, ti ni potrebno posegati po telefonu in preverjati koliko je ura, saj ti zaslon to že cel čas kaže. Ko pa je telefon v žepu, torbici ali obrnjen z zaslonom navzdol, senzorji opravijo svoje delo in informacije ter zaslon izklopijo. Nekam znano, a ne? Že videno pri Nokiji in sedaj pri Microsoftovih mobilnikih, kjer se ura kakor nek ohranjevalnik zaslona pomika po zaslonu mobilnika. Kako je s porabo baterije v primeru, da je ta zaslon vklopljen dlje časa? Bodo uporabniki povedali.

Zmeraj vklopljen zaslon, ki nudi informacije brez poseganja po telefonu.
Zmeraj vklopljen zaslon, ki nudi informacije brez poseganja po telefonu.

Prav neverjetno pa je, da se je v Galaxy družino vrnilo mesto za dodaten prostor, torej za Micro SD spominsko kartico. Prejšnja generacija Galaxyja me je kar razočarala, saj na Galaxy S6 modelih ni prostora za spominsko kartico. Kakšno kapaciteto telefončka kupiš, takšno imaš… brez možnosti nadgradnje na več prostora. Sam zelo rad uporabljam veliko aplikacij in preizkusim tudi kakšne zahtevnejše igre, tako da kar hitro zapolnim 16GB ali kar 32GB.

Odločili so se, da bodo vzeli tudi nekaj po Sonyju. Kakor je Sonyjev zadnji model Z5 vodoodporen po standardu IP 68 in ima odprt priključek za polnjenje, prav tako ima Galaxy S7 enako odpornost z odprtino za polnjenje brez poklopca. Očitno so našli novo tehnologijo kako preprečiti vdor vode v telefon, tudi če se pri tem ne uporabijo poklopci s tesnilno gumo. Galaxy S7 torej odporen na vodo in prah, odlično Samsung.

No, pa naj še nekaj povem o samih specifikacijah obeh predstavljenih modelov.

Galaxy S7 in S7 Edge:
Zaslon: QuadHD 5,1″ 577 ppi (Pri Edge različici je zaslon 5,5″ s 534 ppi)
Baterija: S7: 3000mAh (Edge: 3600mAh)
Ram: 4GB
Kamera na zadnji strani: Dual 12mp senzor – F 1.7
Kamera na sprednji strani: 5mp
Prostor na telefonu: 32GB z možnostjo razširitve

Pri Samsungu že potekajo prednaročila za S7 in baje, da če ga prednaročiš, dobiš za darilo še Gear VR. No, pri nas še prednaročilo očitno ni mogoče, saj se ob kliku na gumb Pre-order ne zgodi ničesar. Lahko pa ga poskusite naročiti iz Velike Britanije ali ZDA ali morda Nemčije. Galaxy S7 lahko naročite že za 699€, Galaxy S7 Edge pa za stotaka več, 799€.

A vas je zamikal kateri izmed modelov?

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *