Popotovanje po Kitajski in HongKongu

Popotovanje po Kitajski se nadaljuje.

image

Po uspešnih dveh koncertih v Guangzhou Operni hiši smo naslednji dan naredili check-out iz hotela v Guangzhou. Tokrat smo se razdelili v tri skupine. Prva skupina se je odpravila proti domu, proti Sloveniji. Druga in tretja pa sta ostali na Kitajski. Večina se je odločila za obisk ruralne Kitajske, 6 ostalih pa smo vseeno želeli doma reči, da smo bili tudi v HongKongu, zato smo se tja odpravili z vlakom.

image

Domov potujoči so po nekaj težav s kovčki (uničeni in izgubljeni kovčki), končno uspešno prispeli domov. Ruralci so si ogledali riževa polja, sicer brez riža, ker so ga že pobrali, mi pa smo po vožnji z vlakom, z Metrojem uspešno prispeli v stanovanje, katerega smo imeli najetega preko portala Airbnb.

image

Ogled mesta HongKong in njegovih ulic ter znamenitosti je bilo navdušujoče in v bistvu rahlo proti pričakovano v pozitivi. Morda je bil občutek varnosti v Guangzhou vseeno večji, kot v HongKongu, vendar je tudi tukaj bil prisoten. Trgovine z oblekami, zobozdravniki, tehnične trgovine, mobilni telefoni, začimbe, čaji, ulični prodajalci hrane, ulični prodajalci iPhonov… vse to daje zanimiv privzdih HongKongu. Na glavnih, večjih ulicah imaš na voljo trgovine s priznanimi, svetovno znanimk znamkami, od Nike, Addidas, vse do Prade in Tiffanys. Ob umiku iz glavnih ulic pa imaš prodajalne, ki so založene z marsičem, tudi kitajskimi ponaredki. Če se odpraviš na celino HongKonga, v Mong Kok pa doživiš pravi HongKongški vrvež prodajaln in pravo tržnico, kjer lahko izživljaš svoje barantaške sposobnosti. Kakor hitro pokažeš zanimanje za kakšno stvar in ko ti povedo ceno, ter želiš še vseeno pogledati pri drugih… bo to težko izvedljivo, saj ti takoj pod nos pomolijo kalkulator in ti predlagajo nižjo ceno, ali pa te vprašano koliko bi ti dal. Zanimivo je, da če ti ponujena cena ni všeč in že želiš odiditi naprej, bodo še zmeraj skočili za teboj in spustili ceno bližje tvoji. Zanimiva in pestra izkušnja je to z barantanjem.

image

Vsekakor se pa splača, ker lahko zbarantaš za vse in tako dobiš tudi ceneje kot preko eBaya 😉

image

No, sedaj je nas 6 iz HongKonga na poti do ruralne skupine v Xingping. Hiter vlak 305km/h in zanimiva vožnja ob vseh zvokih ljudi, cmokanjem hrane za teboj, mešanjem vseh možnih vonjav začimb hrane na vlaku, glasnih kitajskih telefonskih pogovorov soseda ob tebi, rahlo živčnim odpiranjem in trkanje na vrata wcja… v glavnem doživetje.

Zunaj trenutno dežuje, tako da nas jutri čaka res razmočeno in blatno splavarjenje po reki in hiking ob reki. Nič kaj vzpodbudno, ampak morda še eno kitajsko doživetje, preden si ogledamo potujočo tržnico v Xingpingu, katera pride samo ob dnevih, ki imajo v datumu cifre 3, 6 ali 9.

Danes se bo po napornem potovanju z avtobusi in vlakom prilegel počitek v hostlu, kjer se pridružimo naši večji ruralni skupini. Kaj več pa v naslednji objavi. Ja, tudi o koncertih bom kaj povedal 😉

Ste že bili na Kitajski? Tudi v HongKongu ali kje drugje?

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *