Misija: Nemogoče

Ponedeljek 2.3. in torek 3.3., ta dva dneva je bila popolna misija nemogoče najti parkirni prostor v Mariboru med 7h in 8h uro zjutraj. Ko človek pride ob 7:15 v Maribor in bi lahko parkiral ter se odpravil delat, še mora krožit, čakat, iskat, živčkat in ne vem kaj še vse zato, da bi našel vsaj en parkirni prostor, kjer ne bi bankrotiral, ker bi plačilo parkirnine bilo predrago, ali Obvestilo redarstvapotem potreboval taksi, da bi me odpeljal do Nigrada, kjer bi si lahko proti spet visokemu plačilu "odkupil" svoj avto, ki bi ga seveda odpeljal pajek.  No potem le, z že pol urno zamudo v službo, ob 8:30 dobim parkirni prostor, eno majhno luknjo kamor skušam stlačit svoj avto. Ko parkiram pa šibam na delo. Lahko bi začel že ob 7:30, vendar pa začnem še-le ob 8:30.

parkiranje_avto_bobo_jpg_138096144Ali v Mariboru vsi hodijo v službo peš, ali pa nihče ne dela in so vsi doma, da so vsa parkirišča zasedena in se nihče nikamor ne premakne?

Sicer pa se vam je že zgodilo, da ko že vidite prost parkirni prostor in vam ga nekdo pred vami zasede? To, najbolj sovražim. Zraven tega pa se zgražam nad nekaterimi starši, ki pripeljejo svojega otroka v šolo in ustavijo avtomobil kar na cesti, vključijo vse štiri in ne, da bi se na desni strani odprla vrata, ampak na levi strani spustijo iz avtomobila svojega otroka neposredno na cesto… mislim… kaj pa odgovornost in to?

Krožim skoraj vsako jutro po Kopitarjevi, Dominkuševi, Kersnikovi, Tomšičevi in Partizanski… groza. Če je kdo v teh ulicah ali njihovi bližini doma in ima na dvorišču kaj prostora za en avtek, se priporočam.

Sicer pa bom poskusil srečo na drugi strani železnice.

7GSdIGzYh7xI32j6zuSH65gBm3qBrkFl

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *