Kaj pa vi? Radi berete knjige? Kdo je vaš najljubši avtor knjig?

Pred kratkim sem spet prebral eno knjigo, en roman. Tokrat sem bral detektivsko kriminalko, roman, ki ga je napisal Michael Connelly in nosi naslov Ožine oz. The Narrows v originalu. To je bila sicer prva knjiga tega avtorja, ki sem jo prebral in nikakor ni bila zadnja. Zgodba me je prevzela že na začetku, saj sem bil v samo dogajanje in nit zgodbe nekako vržen že kar takoj.

Michael Connelly OzineRachel Walling, ki je agentka FBI prejme klic, ki ga je čakala leta in leta. V klicu izve, da se je vrnil Pesnik, ki je bil zelo znan serijski morilec in s katerim naj bi v FBI opravila že pred nekaj leti. In kot zgleda Rachel Pesnika ni nikoli pozabila. Nikoli ni bila popolnoma prepričana, da ga je takrat pospravila. Njegovega trupla namreč niso mogli prav identificirati. Pesnik pa očitno tudi ni pozabil na Rachel in celoten FBI. Izkaže se, da je vsa leta kar so mislil, da je mrtev, čakal, da bo nastopil pravi trenutek, ko se bo spet vrnil in opozoril nase. 
Glavni akter zgodbe pa je nekdanji detektiv Harry Bosch, ki prav tako prejme klic. Njega pa pokliče žena nedavno umrlega sodelavca. Čeprav je videti, da bi naj ta umrl naravne smrti, je njegova žena želela od Boscha, da vseeno razišče smrt njenega moža. Kaj se zgodi? Detektiv Bosch v mapah in dosjejih umrlega sodelavca najde povezavo z lovom na Pesnika. Nato začne to povezavo raziskovati in zabrede v
grozljivo in osupljivo situacijo.
Poti Rachel in Harryja se združijo pri iskanju najbolj krutega in genialnega morilca v zgodovini Los Angelesa.

Kaj več vam ne bom zaupal. Je pa res, da me je roman resnično prevzel in na čase zelo presenečal. Tako z razvijanjem zgodbe, kot tudi z nekaterimi vmesnimi deli, ki jih res nisem pričakoval. Če imate radi takšne romane, potem vam priporočam, da si vzamete v roke ta Michaelov mojstrsko napisan roman. Dogajanje vas bo popeljalo v puščavo v Nevadi, preko bleščečih avenij Las Vegasa vse do temačnih kotičkov Los Angelesa.

Sedaj pa hitim že novi dogodivščini naproti. Tokrat s knjigo Johna GrishamaBratovščina. Takoj za Bratovščino pa me bo čakala že naslednja knjiga Michaela Connellyja, in sicer The Lincoln Lawyer (Odvetnik v Lincolnu). Še jo moram naročit na BookDepository.co.uk.

Kaj pa vi? Berete knjige? Kaj pa najraje berete in katera je vaša najljubša knjiga? In kateri je vaš najljubši avtor?

“Soba brez knjig je kakor telo brez duše” (Marcus Tullius Cicero)

7GSdIGzYh7xI32j6zuSH65gBm3qBrkFl

3 thoughts on “Kaj pa vi? Radi berete knjige? Kdo je vaš najljubši avtor knjig?

  1. hm…najljubši avtor detektivk vsekakor James Patterson z detektivom Alexom Crossom… in pa seveda Agatha Christie ali pa Dan Brown in Patricia Cornwell…ogromno jih je 😀

  2. Težko je določiti najljubšega avtorja. Ogromno knjig je zelo dobro napisanih. In vsak ima svoj slog pisanja. Odvisno je tudi od tega, kakšen žanr ti je bolj všeč. Tudi Grisham ima zelo zanimiv slog. Njegove knjige pa nimajo tipičnega srečnega zaključka. Splača se prebrati tudi serijo knjig Marije Jurić-Zagorke. Njene knjige opisujejo zgodbe iz srednjega veka. Se splača prebrati.

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *