Imam novo igračko z oznako Z8

Kupil sem si novo igračko z imenom Motorola Z8 ali MOTORIZR Z8. Zdaj že najbrž veste, da gre za mobilni telefon in ne za BMW Z8.

Model te Motorole je sicer že nekaj časa na tržišču, vendar se lahko pohvali s tem, da teče na operacijskem sistemu Symbian UIQ. Popolnoma enak operacijski sistem teče tudi na Sony Ericssonu P1i.

Kaj je tako posebnega na tej moji novi igrački, da sedaj pišem o njej je že sam način odpiranja. Gre namreč za "slide" oz. telefon z drsnim načinom odpiranja. Zanimivo pa je, da se še ta, ko ga odpremo malenkost tudi prelomi in nekako tvori bolj obliko slušalke, ki se tako prilega k uhi in je tudi bližje pri ustih.

motorola-moto-z8

To izgleda nekako tako, kot vidite na sliki.

Zaenkrat sem zadovoljen s tem svojim "pametnim telefonom". Nanj mi je tudi uspelo brez težav namestiti navigacijski program Garmin Mobile XT, katerega seveda lahko uporabljam z zunanjim GPS modrizob modulom. (hvala sosedu, ki mi je ta GPS modul posodil, da lahko sedaj testiram navigacijo.

Telefonček ima izjemno dober zaslon, saj je na priloženi kartici tudi naložen film The Bourne Identity v HD verziji in slika je … neverjetno dobra. Kar se tiče glasbe, pa za to poskrbi močan zvočnik, ki se nahaja spredaj v spodnjem delu telefona.

Telefon spada v družino UMTS telefonov, zato ima tudi na sprednji strani vgrajeno kamero za opravljanje video klicev. Na zadnji strani pa je opremljen s kamero, ki ima 2.0 mega točk oz. pixlov. Za fotografiranje v temi pa poskrbi vgrajen LED flash, ki je zelo močan.

Moj trenutni splošen vtis: Zelo dober telefonček.

Kaj pa se bo pokazalo skozi uporabo, pa še bomo videli. Bom še kdaj kaj napisal na to temo, ko bo že nekaj "kilometrine" s tem telefonom.

7GSdIGzYh7xI32j6zuSH65gBm3qBrkFl

4 thoughts on “Imam novo igračko z oznako Z8

  1. Odlično, kolikor sem uspel videt pri tebi ta telefon je full dober :). Drugače pa hvala za “reklamo” na blogu :P, nebi bilo treba 😀

  2. Saj… jaz sem zaenkrat tudi zelo zadovoljen z njim… upam, da tako ostane. Drugače pa… ni kaj hvalit za tako hudo “reklamo” 🙂

    Je pa javna zahvala… 😉

  3. Žal na tej igrački še ne obstaja slovenski meni. Na voljo je angleški, nemški in italijanski jezik. Najbrž pa se bo kak preveden software našel…

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *