Burger King v Slovenijo

Koliko vas je že jedlo v McDonald’s restavraciji? Seveda se najde kakšen, ki še nikoli ni bil v kakšni izmed restavracij McDonald’s verige, normalno. No, lahko, da vam McDonald’s niti ni tako pri srcu oz. želodcu ali pa ste eden tistih, ki so vam ljubši hamburgerji pri vašem lokalnem prodajalcu hitre prehrane (kar je včasih tudi bolje) ali pa enostavno niste takšne sorte ljudi, ki bi zahajali v fast food restavracije in se prehranjevali s takšno in podobno hrano.

Zakaj to omenjam? Ker v Slovenijo prihaja še en velik ponudnik hitre prehrane v svetu. Burger King.

Prvo restavracijo nameravajo odpreti v Ljubljani v nakupovalnem centru Citypark. In zakaj prihajajo v Slovenijo? Ker so na podlagi analiz in raziskav ter razmer na trgu ugotovili, da je slovenski trg pač enostavno dovolj privlačen za še eno verigo fast food restavracij.

Burger King je v svetu na drugem mestu takoj za McDonald’som. V svetu imajo več kot 12 tisoč restavracij medtem, ko jih ima McDonald’s več kot 32 tisoč. V Sloveniji McDonald’s premore 15 restavracij. Koliko bo jih odprl Burger King v Sloveniji pa še ni znano, a najbrž ne bodo ostali samo pri eni restavraciji v prestolnici, katere otvoritev bo 3. marca 2011.

McDonald's proti Burger Kingu

Kot zanimivost še to, da Burger King s svojo ponudbo cilja na mlajšo moško populacijo medtem, ko McDonald’s cilja na družine in svojo ponudbo širi tudi za kofetkarje s svojim McCafe-jem.

Kako se bodo eni odzvali na prihod Burger Kinga in kako se bo Burger King v Sloveniji razširil pa bomo videli v prihodnosti.

Kaj pa tisti, ki ste v tujini že jedli v Burger Kingu, kako se vam je zdelo? Kdo zmaga? Mc ali BK?

Pa dober tek…

Vir: Finance.si, Mcdonalds.si, google

7GSdIGzYh7xI32j6zuSH65gBm3qBrkFl

Dodaj odgovor

Pravilno izpolnite prazno polje. *